Saltar al contenido

Saps que és el vi vegà?

Alimentació vegana

💭🍇🌱

Tot el que cal saber sobre el vi vegà.

En els darrers temps els hàbits alimentaris han anat evolucionant a un ritme vertiginós, anem incorporant nous hàbits a les nostres vides sense gairebé donar-nos compte. Veganisme, vegetarisme, dieta paleolítica, crudivegans. No cal que practiquem cap d’aquests hàbits però ja els tenim interioritzats i sabem que signifiquen. Cada cop tenim més informació que ens permet decidir quin tipus d’alimentació volem tenir i ser coherents amb les nostres creences. La salut i el medi ambient i altres idees també ens ajuden a construïr-nos una alimentació a mida per a cada persona.

El vi està fet de raïm, el qual fermenta gràcies al llevat i converteix el sucre en alcohol. I ens preguntem, on hi ha l’us animal en l’elaboració de vi?

El procès de clarificació del vi és un procès que consisteix en l’eliminació de particules o sediments del vi que no s’han pogut eliminar en el moment de filtrar el vi. Una manera molt comuna d’eliminar aquest sediments, ha estat i és, l’us de proteïna animal. La clara d’ou o la caseina (proteina de la llet) s’utilitzen per a realitzar aquesta clarificació.Per tant l’us d’aquestes proteïnes animals en l’elaboració del vi fa que les persones que tenen una dieta vegana quedin exclosses del consum del vi.

Actualment s’estàn elaborant vins aptes per vegans. Són vins que o bé no s’han clarificat, deixant que els sediments baixin al fons de l’ampolla o bé utilitzen bentonita, que és un tipus d’argila o proteina del pessol.

Com a prescriptors de vi, recomanem a tots aquells que segueixen una dieta vegana o que estàn interessats en els vins vegans que ens preguntin pels vins vegans que tenim a la nostra botiga, aquests vins no sempre estàn etiquetats a la contra etiqueta i per tant es possible que us podem donar més opcions.

Blog
Etiquetas:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *